Τράπεζα Χρόνου στον Δήμο Παύλου Μελά

 

Είσαι ηλεκτρολόγος, υδραυλικός, φιλόλογος και θέλεις να πας σε οδοντίατρο ή σε λογιστή για να συμπληρώσεις τη φορολογική σου δήλωση, αλλά δεν έχεις χρήματα; Η Τράπεζα Χρόνου σου δίνει τη λύση καθώς λειτουργεί ως δίκτυο αχρήματης ανταλλαγής υπηρεσιών και αγαθών, με μονάδα συναλλαγής τον χρόνο και ειδικότερα το “νόμισμα” ΤΕΜ (Τοπική Εναλλακτική Μονάδα)!
Προάγοντας την κοινωνική αλληλεγγύη και τη συνοχή των πολιτών, μέσω της δημιουργίας δικτύου αλληλοϋποστήριξης, η Τράπεζα Χρόνου λειτουργεί στον Δήμο Παύλου Μελά από τον Φεβρουάριο του 2013, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΡΣΙΣ- Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας.
“Αυτή τη στιγμή έχουμε 432 ωφελούμενος, οι οποίοι, χωρίς να είναι απαραίτητο να είναι κάτοικοι της περιοχής, προσφέρουν και ανταλλάσσουν τεχνικές και χειρονακτικές εργασίες ή διάφορες υπηρεσίες” εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κοινωνική λειτουργός του προγράμματος Ιωάννα Αγγέλου, με αφορμή την εκδήλωση που διοργανώνει η Τράπεζα Χρόνου την Τρίτη 21 Ιουνίου, στις 18:00 στο Κέντρο Πολιτισμού “Χρήστος Τσακίρης”.
Περιζήτητες, σύμφωνα με την κ.Αγγέλου, είναι οι οδοντιατρικές αλλά και οι νομικές υπηρεσίες, ενώ αυτή την περίοδο υπάρχει μεγάλη ζήτηση και για λογιστές καθώς αυτές τις μέρες υποβάλλονται οι φορολογικές δηλώσεις. Όπως εξηγεί, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει πρώτα να δημιουργήσουν ένα προφίλ στον ιστότοπο της Τράπεζας Χρόνου http://xronos.koinwnikesdomes.gr   με τα προσωπικά τους στοιχεία και στη συνέχεια καλούνται σε συνάντηση με την κοινωνική λειτουργό προκειμένου να καταγραφούν οι ανάγκες τους.
Όσον αφορά τα αντικείμενα, πληθώρα κόσμου προσφέρει από ηλεκτρικές συσκευές έως κρεβάτια, με ρεκόρ ζήτησης να καταγράφεται για ....ψυγεία και πλυντήρια!
Να.Κ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana