Αλ.Θάνος: “Το τουριστικό προϊόν δεν μπορεί να χωρίζεται ανά περιφέρειες”

 

Ένα εθνικό πλάνο για το θεματικό τουρισμό, το οποίο θα βασιστεί στη συνεργασία των περιφερειών σχεδιάζεται και αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην επόμενη 3ετία, όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM ο κ.Θάνος τόνισε ότι “το τουριστικό προϊόν δεν μπορεί να είναι επιμερισμένο σε διοικητικές περιφέρειες”. “Όταν θέλουμε να επιτύχουμε την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν και επενδύουμε στο θεματικό τουρισμό, πρέπει να συγκεραστούν οι δυνάμεις”, είπε.

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά (χθες, Τετάρτη 7 Ιουνίου) ο κ.Θάνος είπε ότι όλες οι προσπάθειες γίνονται σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ ενώ επεσήμανε ότι “για πρώτη φορά το υπουργείο μπαίνει σε μια διαδικασία να ακούσει και να συνεργαστεί με τις περιφέρειες, κάτι το οποίο θεωρούμε πως είναι μια κατάκτηση και της τοπικής αυτοδιοίκησης”. “Ο τουρισμός ενώνει και είναι η μεγάλη ευκαιρία της χώρας”, υπογράμμισε.

Ως παράδειγμα των συνεργειών ανέφερε τον Όλυμπο, ο οποίος όπως είπε, είναι ένα “ισχυρό brand name από μόνο του” και δεν μπορεί να παρουσιάζεται και να προβάλλεται βάση των διοικητικών ορίων. Για το λόγο αυτό η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα ακολουθεί κοινή στρατηγική στο θέμα της προβολής με την περιφέρεια Θεσσαλίας.

Από το 2018 οι περιφέρειες θα κινούνται έχοντας μια κοινή προσέγγιση. “Είναι πιο εύκολο για μια περιφέρεια να διαμορφώνει στρατηγική γνωρίζοντας τι κάνουν και οι υπόλοιποι. Με τι συνέργειες εξοικονομούμε πόρους, προβάλουμε ενιαία εικόνα σε θεματικό επίπεδο στο εξωτερικό. Άλλωστε όλοι μας έχουμε κοινά χαρακτηριστικά και οι περισσότεροι από εμάς κοινά όπλα στη φαρέτρα”, τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης.

Ο κ.Θάνος μίλησε επίσης και για την ανάγκη να διευρυνθεί το ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων προκειμένου να είναι επισκέψιμα και πιο προσιτά στους τουρίστες.

Είπε ότι η περιφέρεια έχει προσεγγίσει τις εφορίες αρχαιοτήτων και έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις αλλά υπάρχει μια ιδιαίτερα σύνθετη διαδικασία. “Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία”, σημείωσε και πρόσθεσε ότι χρειάζονται τομές στη διαχείριση των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, να γίνουν προσλήψεις προσωπικού -έστω και εποχικού- ενώ πρότεινε να εμπλακούν και τα πανεπιστήμια ως αρωγοί.

Τη συνέντευξη πήρε η Νικόλ Καζαντζίδου


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana