Δράσεις για την αναβάθμιση του πάρκου των "Κήπων του Πασά"

Τελευταία ενημέρωση: 13:54

 

Την ανάδειξη της ιστορικότητας του δημοτικού πάρκου των Κήπων του Πασά, αλλά και την απόδοσή του στους κατοίκους ως του μοναδικού πνεύμονα πρασίνου στο κέντρο της πόλης, έχουν ως στόχο οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από το πρωί στους χώρους του -για δεύτερη συνεχή χρονιά- με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων και κατοίκων.

Με αφορμή τη χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, φορείς και σχολεία, υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν από το πρωί δράσεις για παιδιά, όπως παιχνίδια περιβαλλοντικού περιεχομένου, παραδοσιακά παιχνίδια που σχετίζονται με το φυσικό περιβάλλον, μουσική θέατρο, χορό και άθληση.

"Ήδη με τις περσινές εκδηλώσεις καταφέραμε να ξαναζωντανέψουμε το υποβαθμισμένο πάρκο, πετυχαίνοντας όχι μόνο τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις από τον δήμο, αλλά και την επισκεψιμότητα και τη φροντίδα από τους πολίτες. Φέτος ελπίζουμε ότι θα πετύχουμε τη συνέχεια της συντήρησής του τόσο από το δήμο όσο και από τους κατοίκους" δήλωσε στο ΑΠΕ–ΜΠΕ ο κοινοτικός σύμβουλος του Γ' Δημοτικής Κοινότητας και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Βασίλης Κονιόρδος.

Όπως εξήγησε, η κινητοποίηση των πολιτών μπορεί να κρατήσει ζωντανό το πάρκο, καθώς μπορούν να παρακολουθούν την κατάστασή του και να ενημερώνουν τους αρμόδιους φορείς για προβλήματα και ελλείψεις που παρατηρούν. Παρομοίως, η ευαισθησία τους γύρω από την καθαριότητά του, αλλά και η χρήση των χώρων του κατά την επισκεψιμότητά τους μπορούν να δώσουν ένα διαφορετικό περιεχόμενο στη λειτουργία του πάρκου.

Πρόκειται για έναν χώρο πάνω από 1.000 τ.μ. που εκτείνεται πίσω από το νοσοκομείο "Άγιος Δημήτριος", στις παρυφές της Άνω Πόλης, με χαμηλές φυτεύσεις, δέντρα (κυρίως πεύκα) και χωμάτινα δρομάκια. Τοποθετημένο σε επικλινές έδαφος, επιτρέπει τη διαμόρφωσή του σε κλίμακες και διαφορετικά επίπεδα και διαθέτει ένα συντριβάνι, μία σήραγγα γύρω από αυτό, και μία στέρνα. Μία χαμηλή πύλη οδηγεί σε υπόγειο χώρο, ενώ υπάρχει και ένα υπερυψωμένο καθιστικό.

Στις σημερινές εκδηλώσεις συμμετείχαν δεκάδες μαθητές, γονείς και δάσκαλοι από το 7ο Λύκειο και Γυμνάσιο, με τη συνδρομή της ΧΑΝΘ, της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης "Europe Direct Αμερικανική Γεωργική Σχολή" και της WWF.

Ε.Ρ.


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana