Αντιπλημμυρικά έργα στο νομό Πέλλας προωθεί η ΠΚΜ

Τελευταία ενημέρωση: 16:56

 

Αντιπλημμυρικά έργα στον ποταμό Εδεσσαίο, ύψους 1.900.000 ευρώ και στον χείμαρρο Τόπλιτσα Λουτρακίου Πέλλας, ύψους 2.040.000 ευρώ, προωθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή προτάσεων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα "Κεντρική Μακεδονία", που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα στον ποταμό Εδεσσαίο παρατηρήθηκαν φαινόμενα διάβρωσης στον πυθμένα και τα πρανή με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθιζήσεις των παράπλευρων οδών και πλημμύρες στις ιδιοκτησίες που αναπτύσσονται παράλληλα στον ποταμό. Στον χείμαρρο Τόπλιτσα, οι αναβαθμοί παρουσίασαν φθορές από τη δράση των πλημμυρών των τελευταίων δεκαετιών και καταστράφηκαν σχεδόν ολοκληρωτικά μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του 2016. Το αποτέλεσμα ήταν να αυξηθεί η ταχύτητα ροής των χειμαρρικών υδάτων και να διαβρωθούν τα αναχώματα. Οι εργασίες για τα παραπάνω έργα εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν σε έξι μήνες.

Από την αντιπολίτευση, ο Γιάννης Ανδρίτσος, από την "Περιφέρεια πρωταθλήτρια", είπε ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αντιμετωπίζεται αποσπασματικά, ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, από τη "Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα", ανέφερε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα της περιφέρειας έχουν να συντηρηθούν συστηματικά εδώ και 30 χρόνια και ο Νίκος Χρυσομάλλης, από την "Ελληνική Αυγή", χαρακτήρισε υπερβολικά τα ποσά για τα δύο έργα. Καλύτερη προετοιμασία για το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας Λουτρακίου ζήτησε ο Δημήτρης Μούρνος, από την παράταξη "Συμμετέχω", ενώ ο Βασίλης Ρέβας, από την "Λαϊκή Συσπείρωση", τόνισε ότι τα έργα χρήζουν άμεσης υλοποίησης και η Νιόβη Παυλίδου, από τους "Πολίτες Μπροστά", τα χαρακτήρισε ως μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της περιφέρειας.

Π.Γ.

 


Λεπτομέρειες στη συνδρομητική σελίδα του ΑΠΕ-ΜΠΕ
© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή από επισκέπτες της ιστοσελίδας.
Tweets by @amna_news

eana